Innsetting av spiral

Innsetting av Spiral 

Trygt og profesjonelt valg for preventivt middel

Velkommen til Colosseumklinikken Medisinske Senter, hvor vi tilbyr trygg og profesjonell innsetting av spiral. Spiral er et populært og effektivt valg for de som søker en langsiktig løsning for prevensjon. 

Hormonspiral: langvarig og effektiv beskyttelse

Hormonspiral er en ideell løsning for mange kvinner, og tilbyr langvarig beskyttelse mot uønsket graviditet. Denne typen spiral frigjør små mengder hormoner lokalt i livmoren, noe som gir en nesten 100% effektivitet. 

Enkel prosedyre med kort ventetid

Prosedyren for innsetting av spiral er rask og utføres av våre erfarne gynekologer. Vi forstår viktigheten av din tid og helse, og derfor tilbyr vi kort ventetid for både konsultasjon og innsetting. Vår prioritet er å sikre at din opplevelse er så komfortabel og trygg som mulig.

Kontakt våre gynekologer i dag

Er du interessert i innsetting av spiral eller ønsker mer informasjon om våre prevensjonsmidler? Ta kontakt med vår gynekolog for en konsultasjon. Vi er her for å veilede deg gjennom dine valg og sørge for at du mottar den beste omsorgen. Book time i dag, og ta det første steget mot en bekymringsfri fremtid med pålitelig prevensjon.

Vanlige spørsmål og svar om spiralen

Hva er en spiral?

En spiral er et lite, T-formet prevensjonsmiddel som plasseres inne i livmoren av en gynekolog. Det finnes to hovedtyper: hormonspiral og kobberspiral.

Hvor effektiv er en spiral som preventiv middel?

Spiralen er en av de mest effektive prevensjonsmetodene, med over 99% effektivitet mot graviditet.

Hvor lenge kan en spiral brukes?

En spiral kan vanligvis brukes i 3-10 år, avhengig av typen. Hormonspiralen varer vanligvis i 3-5 år, mens kobberspiralen kan vare opptil 10 år.

Er innsetting av spiral smertefull?

Innsettingen kan være ubehagelig for noen, men smerten varierer fra person til person. Mange opplever kun mildt ubehag eller kramper.

Kan en spiral falle ut?

Det er sjeldent, men en spiral kan gli ut av posisjon eller falle ut, spesielt hvis den blir satt inn rett etter fødsel eller hos kvinner som har hatt kraftige menstruasjonsblødninger.

Kan spiral brukes av kvinner som ikke har født?

Ja, spiraler kan brukes av kvinner som ikke har født. Det er viktig å diskutere med en gynekolog for å velge den mest passende typen.

Påvirker spiralen menstruasjonssyklusen?

Hormonspiraler kan gjøre menstruasjonene lettere og mindre smertefulle, og noen ganger stoppe dem helt. Kobberspiraler kan derimot føre til tyngre og muligens smertefulle menstruasjoner.

Kan man bli gravid umiddelbart etter fjerning av spiralen?

Ja, det er mulig å bli gravid så snart spiralen er fjernet, ettersom fertiliteten gjenopprettes raskt.

Er det noen langsiktige bivirkninger av å bruke spiral?

De fleste kvinner opplever ikke langsiktige bivirkninger, men som med alle medisinske prosedyrer, er det best å diskutere individuelle risikoer med en gynekolog.

Hvordan vet jeg om spiralen fortsatt er på plass?

Etter innsetting vil legen forklare hvordan du kan sjekke spiralens tråder. Hvis du ikke kan føle trådene eller har smerter, bør du kontakte legen din.

Bestill time

Få rask time uten henvisning.

Bestill time

Våre tjenester

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte bør jeg ha en rutine gynekologisk undersøkelse?

De fleste kvinner bør ha en årlig gynekologisk undersøkelse, men det kan variere basert på alder, helsetilstand og andre risikofaktorer.

Hva er årsakene til smerter i underlivet?

Smerter i underlivet kan skyldes en rekke årsaker, inkludert menstruasjon, eggstokkcyster, endometriose, infeksjoner eller fibroider, blant andre forhold.årsaken.

Hvordan kan jeg vite om jeg har en kjønnssykdom?

Mange kjønnssykdommer kan være symptomfrie i begynnelsen. Hvis du er bekymret, er det beste å ta en test hos en gynekolog eller en klinikk som spesialiserer seg på seksuell helse.

Hvilke prevensjonsmetoder er tilgjengelige?

Det finnes flere metoder, inkludert p-piller, spiral, p-plaster, p-stav, prevensjonsinjeksjon, kondomer og mer. Valget avhenger av individuelle preferanser og helsetilstand.

Er uregelmessig menstruasjon normalt?

Mens små variasjoner i syklusen kan være normale, kan vedvarende uregelmessigheter være et tegn på en underliggende tilstand og bør undersøkes av en gynekolog.

Hva er symptomene på livmorhalskreft?

Tidlige stadier av livmorhalskreft kan være symptomfrie. Avanserte stadier kan presentere symptomer som uvanlige blødninger, bekken smerter eller smertefull vannlating.

Er spotting mellom perioder normalt?

Spotting kan noen ganger være normalt, spesielt med visse prevensjonsmetoder eller rundt eggløsning. Men vedvarende eller kraftig spotting bør sjekkes av en lege.

Hvordan kan jeg håndtere menopausale symptomer?

Det finnes forskjellige behandlinger for menopausale symptomer, inkludert hormonterapi, livsstilsendringer og alternative terapier. En gynekolog kan gi veiledning basert på dine spesifikke symptomer og behov.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..