Perifere nevrologiske lidelser

Utredning av Perifere nevrologiske lidelser

Perifere nevrologiske lidelser påvirker mange mennesker over hele verden. Disse sykdommene kan ha ulike symptomer og årsaker, men felles for dem er at de berører nervesystemet. Her dykker vi dypere inn i to av de mest kjente tilstandene: Polynevropati og Myastenia Gravis.

Polynevropati

Polynevropati er en tilstand hvor flere av kroppens perifere nerver blir skadet. Dette kan resultere i smerter, svakhet, nummenhet, eller andre symptomer i de berørte områdene. Årsakene kan være mange, inkludert diabetes, alkoholmisbruk, visse medisiner, og infeksjoner.

Utredning

Ved mistanke om polynevropati vil leger ofte foreta en nevrologisk undersøkelse. Dette kan inkludere blodprøver, nerveledningsstudier eller elektromyografi for å vurdere nerveskadens omfang og årsak.

Behandlingsmetoder

Behandling av polynevropati avhenger av årsaken. Det kan inkludere medisiner for å behandle den underliggende årsaken, smertelindring, fysioterapi, og tilpasninger i livsstilen.

Myastenia Gravis

Myastenia Gravis er en autoimmun sykdom hvor kommunikasjonen mellom nerver og muskler blir forstyrret. Dette kan føre til muskelsvakhet, spesielt i øyelokkene, ansiktet, og svelget.

Utredning

Diagnostisering av Myastenia Gravis innebærer ofte blodprøver, elektromyografi, og en spesiell test kalt Tensilon-test.

Behandlingsmetoder

Behandlingen for Myastenia Gravis kan variere, men kan inkludere medisiner som øker mengden av nevrotransmittere ved synapsene, immunosuppressive medisiner, og i noen tilfeller kirurgi.

Eksperter klar til å hjelpe hos CKMS

Hvis du eller noen du kjenner er berørt av perifere nevrologiske lidelser, er det viktig å søke profesjonell hjelp. CKMS har eksperter innenfor dette området som er dedikert til å gi deg den beste omsorgen. Book time enkelt og start din vei til bedre helse i dag.

Dette kan vi utrede

Vi spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle lidelser og skader i muskel-skjelettsystemet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er nevrologi?

Nevrologi er en medisinsk disiplin som fokuserer på diagnosering og behandling av sykdommer i nervesystemet, inkludert hjernen, ryggmargen og perifere nerver.

Hvordan foregår en hjerteundersøkelse?

Noen av de mest vanlige nevrologiske lidelsene inkluderer migrene, epilepsi, Alzheimer sykdom, Parkinson sykdom, Multiple Sklerose (MS) og hjerneinfarkt.

Hvordan diagnostiseres Multiple Sklerose (MS)?

Diagnostisering av MS kan involvere en kombinasjon av nevrologisk undersøkelse, MR av hjernen og ryggmargen, og analyser av cerebrospinalvæsken.

Hva forårsaker Parkinsons sykdom, og hvordan behandles den?

Parkinsons sykdom skyldes tap av dopaminproduserende celler i hjernen. Selv om årsaken ikke er fullt forstått, inkluderer behandlingsalternativer medisiner, fysioterapi og i noen tilfeller kirurgi.

Hvordan skiller migrene seg fra andre hodepiner?

Migrene er en type hodepine som ofte er ensidig, pulserende, og kan ledsages av kvalme, lysfølsomhet og lydfølsomhet.

Hva er årsaken til Alzheimer sykdom, og er det en kur?

Alzheimer sykdom er en progressiv hjernesykdom som forårsaker minneproblemer og kognitiv tilbakegang. Årsaken er fortsatt et aktivt forskningsområde, og per nå finnes det ingen kur, men det er behandlinger som kan forsinke sykdomsprogresjonen.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..