Hjertelyd (bilyd over hjertet)

Utreder Hjertelyd

Ved CKMS har vi dedikerte spesialister innenfor hjerte- og kardiologi som er eksperter på å utrede og behandle ulike hjertesykdommer. Våre spesialister har lang erfaring med å diagnostisere og behandle hjertekomplikasjoner, og vi er spesielt dyktige i å evaluere bilyd over hjertet, også kjent som hjertelyd.

Hjertelyd, som kan oppstå under auskultasjon (lytting med stetoskop), kan variere fra normal til unormal, og det kan være et tidlig tegn på hjerteproblemer. Vår ekspertise innen hjertelydutredning gjør oss i stand til å nøyaktig vurdere hjertets tilstand, identifisere eventuelle hjertemurmurer eller avvikende lyder, og anbefale skreddersydde behandlingsplaner for våre pasienter.

Undersøkelse av hjertet

Vi er stolte av å tilby grundige hjerteundersøkelser og behandlingsalternativer for å sikre hjertehelsen din. Book time til kardiolog hvis du har spørsmål om hjertehelse eller opplever symptomer som krever vurdering av våre spesialister.

Vanlige spørsmål og svar om hjertelyd

Hva er hjertelyd?

Hjertelyd er lydene som hjertet lager når det trekker seg sammen og pumper blod gjennom kroppens arterier og vener. Det er to hovedtyper av hjertelyder: systoliske lyder som oppstår når hjertet trekker seg sammen, og diastoliske lyder som oppstår når hjertet slapper av mellom sammentrekningene.

Hvordan diagnostiseres hjertelyd?

Hjertelyd diagnostiseres vanligvis ved å lytte til hjertelydene med et stetoskop under en medisinsk undersøkelse. Dette kalles auskultasjon. Dersom unormale lyder oppdages, kan videre diagnostiske tester som ekkokardiografi eller ultralyd brukes for å få en mer detaljert vurdering av hjertet.

Bestill time

Få rask time uten henvisning.

Bestill time

Dette kan vi utrede

Vi spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle lidelser og skader i muskel-skjelettsystemet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er kardiologi?

Kardiologi er den grenen av medisin som fokuserer på hjertet og hjertesykdommer. På listen over hjertemedisinske sykdommer finner vi blant annet: hjertebank, svimmelhet, uregelmessig hjerterytme, høyt kolestrol og høyt blodtrykk.

Hvordan foregår en hjerteundersøkelse?

En hjerteundersøkelse inneholder en klinisk undersøkelse som ofte suppleres med ulike laboratorieundersøkelser. På bakgrunn av resultatene, får vi informasjon om hjertets struktur og funksjon. Hensikten er å avdekke behovet for behandling og oppfølging. Du kan lese mer om selve undersøkelsen her.

Hvilke symptomer bør få meg til å oppsøke en kardiolog?

Vanlige symptomer inkluderer brystsmerter, hjertebank, uregelmessig puls, kortpustethet og svimmelhet. Ved opplevelse av slike symptomer bør en kardiolog konsulteres.

Hva er de viktigste risikofaktorene for hjerte- og karsykdommer?

Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, røyking, diabetes, inaktivitet, fedme og en familiehistorie med tidlige hjerte- og karsykdommer er blant de ledende risikofaktorene.

Hvordan kan jeg forebygge hjerte- og karsykdommer?

Regelmessig mosjon, et balansert kosthold, unngåelse av tobakk, regelmessige helsesjekker og kontroll av blodtrykk og kolesterol er viktige skritt for forebygging.

Hva er forskjellen mellom et hjerteinfarkt og hjertesvikt?

Et hjerteinfarkt skjer når blodtilførselen til en del av hjertemuskelen blir blokkert, ofte på grunn av en blodpropp. Hjertesvikt oppstår når hjertet ikke kan pumpe blod effektivt nok til å møte kroppens behov. Begge tilstandene krever medisinsk inngripen, men årsakene og behandlingene kan variere.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..