Uregelmessig hjerterytme

Hva er uregelmessig hjerterytme?

Uregelmessig hjerterytme, ofte referert til som arytmi, oppstår når hjertet slår for fort, for sakte, eller på en uregelmessig måte. Dette kan være en indikator på en underliggende hjertesykdom. Det er et bredt spekter av arytmier, fra de som er relativt ufarlige til de som indikerer alvorlige hjerteproblemer.

Symptomer

Vanlige årsaker

Uregelmessigheter i hjertets elektriske system kan lede til arytmier. Andre forhold som hjertesykdom, høyt blodtrykk og diabetes er også vanlige årsaker til uregelmessig puls.

Risikofaktorer for arytmier

  • Alder
  • Røyking
  • Overdreven alkoholforbruk
  • Bruk av visse medisiner
  • Familiehistorie med hjertesykdom

Hvordan kan Colosseum Medisinske Senter hjelpe?

Ved CKMS tilbyr vi avanserte diagnostiske tester for arytmier og har hjertespesialister klar til å bistå. Våre kardiologer er eksperter i behandling av alle typer arytmier og vil skreddersy en behandlingsplan for deg basert på dine individuelle behov og hjerteundersøkelser.

Forebygging og livsstilsråd

Ved å følge gode livsstilsråd for hjertehelse, kan man redusere risikoen for arytmier. Det inkluderer røykeslutt, moderat alkoholforbruk, regelmessig mosjon, og en balansert diett.

Bestill time

Få rask time uten henvisning.

Bestill time

Dette kan vi utrede

Vi spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle lidelser og skader i muskel-skjelettsystemet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er kardiologi?

Kardiologi er den grenen av medisin som fokuserer på hjertet og hjertesykdommer. På listen over hjertemedisinske sykdommer finner vi blant annet: hjertebank, svimmelhet, uregelmessig hjerterytme, høyt kolestrol og høyt blodtrykk.

Hvordan foregår en hjerteundersøkelse?

En hjerteundersøkelse inneholder en klinisk undersøkelse som ofte suppleres med ulike laboratorieundersøkelser. På bakgrunn av resultatene, får vi informasjon om hjertets struktur og funksjon. Hensikten er å avdekke behovet for behandling og oppfølging. Du kan lese mer om selve undersøkelsen her.

Hvilke symptomer bør få meg til å oppsøke en kardiolog?

Vanlige symptomer inkluderer brystsmerter, hjertebank, uregelmessig puls, kortpustethet og svimmelhet. Ved opplevelse av slike symptomer bør en kardiolog konsulteres.

Hva er de viktigste risikofaktorene for hjerte- og karsykdommer?

Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, røyking, diabetes, inaktivitet, fedme og en familiehistorie med tidlige hjerte- og karsykdommer er blant de ledende risikofaktorene.

Hvordan kan jeg forebygge hjerte- og karsykdommer?

Regelmessig mosjon, et balansert kosthold, unngåelse av tobakk, regelmessige helsesjekker og kontroll av blodtrykk og kolesterol er viktige skritt for forebygging.

Hva er forskjellen mellom et hjerteinfarkt og hjertesvikt?

Et hjerteinfarkt skjer når blodtilførselen til en del av hjertemuskelen blir blokkert, ofte på grunn av en blodpropp. Hjertesvikt oppstår når hjertet ikke kan pumpe blod effektivt nok til å møte kroppens behov. Begge tilstandene krever medisinsk inngripen, men årsakene og behandlingene kan variere.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..