Søvnrelaterte forstyrrelser

Har du søvnutfordringer?

Søvn er vitalt for vår helse og velvære, men hva skjer når søvnmønstre forstyrres? Hos CKMS hjelper vi deg med å forstå og håndtere forstyrrelser som narkolepsi og hypersomnier. Søvnrelaterte forstyrrelser kan ha en alvorlig innvirkning på hverdagen. Enten det er plutselige søvnanfall midt på dagen eller vedvarende trøtthet, gir CKMS deg den støtten og behandlingen du trenger.

Narkolepsi

Dette er en nevrologisk lidelse som kjennetegnes av overdreven dagtidssøvnighet og plutselige søvnanfall. Mennesker med narkolepsi kan også oppleve katapleksi - en plutselig tap av muskeltonus - ofte utløst av sterke følelser.

Hypersomnier

Dette refererer til en gruppe søvnforstyrrelser som fører til overdreven trøtthet i løpet av dagen, uavhengig av om en person har hatt tilstrekkelig med søvn natten før.

Utredning

En nøye vurdering av søvnmønstre, sammen med tester som polysomnografi (en søvnstudie) og Multiple Sleep Latency Test (MSLT), kan hjelpe i diagnostiseringen av disse forstyrrelsene.

Behandlingsmetoder

Behandling kan variere basert på individets behov og den spesifikke forstyrrelsen. Dette kan inkludere medisiner for å forbedre årvåkenhet, atferdsterapi for å forbedre søvnhygiene og støtte fra sovnsentre for tilpasning av livsstil.

Er din daglige funksjon påvirket av uforklarlig trøtthet eller plutselige søvnanfall? Ikke vent lenger. Ta kontakt med våre nevrologer hos CKMS for en omfattende vurdering og skreddersydde behandlingsmuligheter.

Dette kan vi utrede

Vi spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle lidelser og skader i muskel-skjelettsystemet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er nevrologi?

Nevrologi er en medisinsk disiplin som fokuserer på diagnosering og behandling av sykdommer i nervesystemet, inkludert hjernen, ryggmargen og perifere nerver.

Hvordan foregår en hjerteundersøkelse?

Noen av de mest vanlige nevrologiske lidelsene inkluderer migrene, epilepsi, Alzheimer sykdom, Parkinson sykdom, Multiple Sklerose (MS) og hjerneinfarkt.

Hvordan diagnostiseres Multiple Sklerose (MS)?

Diagnostisering av MS kan involvere en kombinasjon av nevrologisk undersøkelse, MR av hjernen og ryggmargen, og analyser av cerebrospinalvæsken.

Hva forårsaker Parkinsons sykdom, og hvordan behandles den?

Parkinsons sykdom skyldes tap av dopaminproduserende celler i hjernen. Selv om årsaken ikke er fullt forstått, inkluderer behandlingsalternativer medisiner, fysioterapi og i noen tilfeller kirurgi.

Hvordan skiller migrene seg fra andre hodepiner?

Migrene er en type hodepine som ofte er ensidig, pulserende, og kan ledsages av kvalme, lysfølsomhet og lydfølsomhet.

Hva er årsaken til Alzheimer sykdom, og er det en kur?

Alzheimer sykdom er en progressiv hjernesykdom som forårsaker minneproblemer og kognitiv tilbakegang. Årsaken er fortsatt et aktivt forskningsområde, og per nå finnes det ingen kur, men det er behandlinger som kan forsinke sykdomsprogresjonen.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..