BMI kalkulator - regn ut din BMI enkelt

Utforsk din helse med vår enkle BMI-kalkulator. Raskt, enkelt og presist – få innsikt i din kroppsmasseindeks og ta et skritt mot en sunnere livsstil i dag!

Kontakt oss

Beregn din BMI

Vår praktiske BMI-kalkulator øverst på siden gjør det enkelt for deg å finne din BMI. Bare fyll inn høyde og vekt, så tar kalkulatoren seg av resten.

Tolkning av BMI-verdier:

-
Under 18,5: Undervektig
- 18,5 til 24,9: Normal vekt
- 25 til 29,9: Overvektig
- Over 30: Fedme

Det er viktig å merke seg at BMI ikke skiller mellom muskler og fett. For en mer dyptgående analyse, vurder andre metoder som midje-hofte-ratio eller kroppssammensetningsanalyse.

Et eldre par sitter og ser igjennom sine forsikringer

Om BMI

BMI, eller Kroppsmasseindeks, er en globalt anerkjent formel som måler forholdet mellom vekt og høyde for å indikere overvekt og fedme. Den beregner du slik: vekten i kilo delt på høyden i meter kvadrert.Eksempel på beregning: For en person som er 1,90 meter høy og veier 90 kg, blir BMI: 90 / (1,9^2) = 24,9 kg/m^2.

Betydningen av BMI

En høy BMI kan indikere en høy andel kroppsfett, noe som øker risikoen for helseutfordringer som diabetes, hjertesykdommer og visse krefttyper. Å kjenne din BMI kan derfor være det første steget mot et sunnere liv.

Trenger du hjelp?

Vårt team er her for å veilede deg gjennom spørsmål om BMI, vektreduksjon eller generell helse. Ta kontakt for mer informasjon og støtte.

Våre verdier

Hos CKMS former kjerneverdiene våre alle aspekter av vår omsorg, og sikrer at ditt velvære forblir i hjertet av vårt oppdrag.

Tverrfaglighet

Integrerte medisinske spesialiteter samarbeider for optimal pasientbehandling.

Helhetlig omsorg

En helhetlig helseapproach med pasienten i fokus og kontinuerlig behandling og oppfølging.

Pasientens trygghet

Dedikert til personlig pasientomsorg, sikrer vi at alle føler seg ivaretatt uten å bli sendt mellom spesialister.