Samliv og kommunikasjon

Parterapi er en form for psykoterapi spesifikt for å hjelpe par med å overvinne utfordringer og forbedre deres samliv. Ved Colosseumklinikken Medisinske Senter i Oslo, tilbyr våre erfarne parterapeuter skreddersydde løsninger for å styrke kommunikasjonen og forståelsen mellom partnere. Vårt mål er å tilby effektiv støtte og veiledning til par som ønsker å forbedre sitt forhold.

Hva er parterapi?

Parterapi, også kjent som ekteskapsrådgivning, fokuserer på å løse konflikter og forbedre forholdet mellom partnere. Våre parterapeuter i Oslo bruker ulike teknikker for å fremme åpen dialog, forståelse og empati. Denne terapiformen er nyttig for alle typer par, uansett fase i forholdet.

Fordeler med parterapi hos Colosseumklinikken Medisinske Senter 

Våre klienter opplever flere fordeler med parterapi, inkludert forbedret kommunikasjon, økt forståelse og dypere emosjonell forbindelse. Våre terapeuter i Oslo jobber for å skape et trygt og støttende miljø hvor par kan utforske og løse sine utfordringer.

Parterapi på nett: fleksibilitet og tilgjengelighet

For å imøtekomme behovene til moderne par, tilbyr vi også parterapi på nett. Dette gir par fleksibilitet til å delta i terapi fra komforten av ditt eget hjem, noe som er spesielt verdifullt for travle par eller de som bor langt unna våre kontorer i Oslo.

Hvem er parterapeuten?

Våre parterapeuter er lisensierte psykologer med spesialkompetanse innen parterapi. De har bred erfaring med ulike samlivsproblematikk og tilnærmer seg hvert par med empati, forståelse og profesjonalitet.

Når skal man søke parterapi?

Parterapi er nyttig i mange ulike situasjoner, enten det dreier seg om kommunikasjonsvansker, utroskap, eller følelsesmessig distanse. Vår erfaring viser at par som søker hjelp tidlig i konflikten, har større sjanse for å oppnå positive resultater.

FAQ om parterapi og kommunikasjon i samlivet

Hva kan vi forvente i den første parterapi sessionen?

Den første sesjonen fokuserer på å forstå parets unike situasjon og terapeutens tilnærming.

Hvor lenge varer en typisk parterapi session?

Vanligvis varer en session mellom 50-60 minutter.

Hvor ofte bør vi gå til parterapi?

Frekvensen kan variere, men mange par starter med ukentlige sesjoner.

Kan parterapi hjelpe hvis bare én partner er villig til å delta?

Ja, individuell terapi kan også ha positive effekter på forholdet.

Hvordan kan parterapi forbedre kommunikasjonen vår?

Terapien lærer teknikker for effektiv og empatisk kommunikasjon.

Er parterapi konfidensielt?

Absolutt, alt som diskuteres i terapien er konfidensielt.

Hva er forskjellen mellom parterapi og familieterapi?

Parterapi fokuserer spesifikt på forholdet mellom partnere, mens familieterapi omhandler familiens dynamikk som helhet.

Hvordan vet vi om parterapi er riktig for oss?

Hvis dere opplever utfordringer i forholdet, kan parterapi være et verdifullt verktøy.

Hva gjør vi hvis vi ikke "klikker" med terapeuten?

Det er viktig å finne en terapeut dere begge er komfortable med. Ikke nøl med å diskutere dette eller søke en annen terapeut.

Er parterapi effektivt for alle par?

Mens parterapi er svært hjelpsomt for mange, avhenger suksessen av parets innsats og vilje til å endre seg.

Bestill time

Få rask time uten henvisning.

Bestill time

Behandlinger

En time hos en psykolog kan være til hjelp hvis du føler deg nedstemt, stresset, eller sliter med tanker og følelser som gjør hverdagen vanskelig.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom en psykolog og en psykiater?

Hovedforskjellen ligger i behandlingsmetodene. Psykiatere er leger som kan foreskrive medisiner, mens psykologer primært bruker samtaleterapi.

Hvordan kan samtaleterapi hjelpe meg?

Samtaleterapi gir deg et trygt rom hvor du kan utforske og forstå dine tanker og følelser, identifisere og endre destruktive mønstre, og utvikle strategier for å håndtere utfordringer.

Hvor ofte må jeg møte psykologen?

Frekvensen av møter vil avhenge av din unike situasjon og avtalen mellom deg og psykologen. Noen trenger ukentlige sesjoner, mens andre kan ha nytte av annenhver uke eller månedlige avtaler.

Hvor lang tid tar terapi?

Varigheten av terapi avhenger av problemets natur og dybde, samt dine personlige mål for terapien. Noen opplever bedring etter noen få sesjoner, mens andre kan trenge lengre tid.

Er alt jeg sier til psykologen konfidensielt?

Ja, psykologer har taushetsplikt, men det finnes noen lovpålagte unntak, som når pasienten utgjør en fare for seg selv eller andre.

Hvordan vet jeg om psykologen er den rette for meg?

En god terapeutisk relasjon er sentral i effektiv terapi. Det kan være lurt å møte psykologen til en innledende samtale for å vurdere om du føler deg komfortabel og forstått.

Er det normalt å føle seg verre etter en terapisession?

Ja, det kan skje. Terapi kan vekke vanskelige følelser da man utforsker smertefulle emner. Det er viktig å diskutere disse følelsene med psykologen din.

Må jeg ha henvisning for å bestille time?

Nei, du behøver ikke noen henvisning og vi har kort ventetid. Bestill time her eller ring oss på telefon +47 23 19 60 40.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..