Injeksjonsbehandlinger

Injeksjonsbehandlinger i Ortopedi hos CKMS

Injeksjonsbehandlinger innen ortopedi benyttes for å lindre smerter, behandle ulike tilstander og støtte helingsprosessen. CKMS er stolt av å tilby en rekke avanserte injeksjonsbehandlinger for å møte individuelle behov:

Injeksjon - Kortison

  • Kortisoninjeksjoner er sterke betennelsesdempende midler som raskt kan redusere smerte og hevelse i det berørte området. De er ofte benyttet for leddbetennelse eller andre inflammatoriske tilstander.

Injeksjon - Hyaleronsyre

  • Hyaluronsyreinjeksjoner fungerer som en smøremiddel og støtdemper i leddene. De er ofte brukt for å behandle symptomene på slitasjegikt i knærne, spesielt når andre behandlinger ikke har fungert.

Injeksjon ved Dupuytrens Kontraktur (flere stråler) & (en stråle)

  • Dupuytrens kontraktur er en tilstand der huden på håndflaten trekker seg sammen, noe som fører til permanent bøyning av fingrene. Injeksjonsbehandling kan bryte opp det unormale vevet, og antall stråler avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden.

PRP Injeksjon

  • PRP (Platelet-Rich Plasma) injeksjoner involverer bruk av pasientens egne blodplater for å fremme heling av skadet sener, leddbånd, muskler og ledd. Denne behandlingen utnytter kroppens naturlige helingsprosesser for å støtte gjenoppretting og redusere smerte.

Bestill time

Få rask time uten henvisning.

Bestill time

Dette kan vi utrede

En konsultasjon med en ortoped er anbefalt hvis du opplever smerter i skjelettet eller muskulaturen, har leddplager, eller hvis du har pådratt deg en skade som påvirker din mobilitet eller fysiske funksjon.

Ofte stilte spørsmål

Hva behandler en ortoped?

En ortoped behandler muskel- og skjelettplager som inkluderer, men er ikke begrenset til, brudd, forstuing, leddgikt, sportsskader, ryggsmerter, og medfødte misdannelser.

Når bør jeg besøke en ortoped?

Du bør vurdere å besøke en ortoped hvis du opplever vedvarende smerter, nedsatt bevegelighet, stivhet i ledd, eller hvis du har skadet deg og ikke opplever forbedring etter førstehjelp og hvile.

Er fysioterapi nødvendig etter en ortopedisk operasjon?

Ofte er fysioterapi en viktig del av rehabiliteringsprosessen etter en ortopedisk operasjon for å gjenopprette styrke, bevegelighet og funksjon.

Hva er forskjellen på en ortoped og en revmatolog?

En ortoped spesialiserer seg på kirurgisk behandling av muskel- og skjelettsystemet, mens en revmatolog behandler kroniske inflammatoriske tilstander og autoimmun sykdommer i muskler og ledd, hovedsakelig med medisiner.

Kan ortopediske problemer helbredes eller bare behandles?

Det avhenger av tilstanden. Noen ortopediske problemer, som enkelte brudd, kan helbredes helt, mens andre, som kronisk leddgikt, krever langsiktig behandling for å håndtere symptomer.

Hva er minimert invasiv kirurgi i ortopedi?

Minimert invasiv kirurgi er en type operasjon hvor det gjøres mindre snitt for å redusere skade på kroppen, som ofte fører til raskere helbredelse og mindre smerte etter operasjonen.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..