Fysioterapi

Hva innebærer egentlig fysioterapi?

Fysioterapi er en målrettet behandlingsform for muskel- og skjelettplager. Den innebærer både behandling og øvelser som har som formål å forbedre kroppens funksjon og bevegelighet. Ved å fokusere på dette, kan man få bedre kontroll over plagene og forhindre at de kommer tilbake.

Fysioterapi fokuserer på å forebygge, undersøke og behandle kroppen, med spesielt fokus på bevegelse. Våre fysioterapeuter jobber for å hjelpe pasientene til å oppnå optimal funksjon og forbedre deres helse og livskvalitet.

Hva slags problemer kan en fysioterapeut hjelpe til med?

Fysioterapeuter behandler en rekke smerter og plager som kan komme fra muskler og skjelett. Disse inkluderer idrettsskader, forstuvninger, belastningslidelser, postoperativ behandling, ryggsmerter, senebetennelser, muskelfestebetennelser, isjias, hoftesmerter, knesmerter og smerter i føtter, ankler og håndledd.

Hvordan arbeider en fysioterapeut?

Fysioterapeutene hjelper deg med en rekke ulike helseutfordringer og plager gjennom fysioterapi. Uansett om du lider av muskel- eller leddproblemer, rygg- eller nakkesmerter, idrettsskader eller rehabilitering etter operasjoner kan fysioterapi hjelpe. Deres ekspertise og kunnskap innenfor kroppens bevegelsessystem gjør dem i stand til å diagnostisere og behandle dine spesifikke problemer på en effektiv måte.

Ved å bruke ulike manuelle bløtvevsteknikker som massasje, triggerpunktbehandling,tøying og øvelser skreddersydd for dine behov, vil de bidra til smertelindring og optimal funksjon i kroppen din.

Fysioterapeutene er dedikerte til å sikre at du føler deg trygg og komfortabel under hele behandlingsprosessen, samtidig som de oppmuntrer deg til aktivt å delta i egen rehabilitering. Takket være deres profesjonelle støtte kan du gjenopprette mobilitet, redusere smerter og få en bedre livskvalitet.

Aktiv fysioterapi

 • Funksjonstester, som bevegelsesanalyser, balansetester og styrketester, er avgjørende for å analysere og forbedre kroppens funksjoner. Disse testene hjelper deg med å vurdere hvor du kan gjøre forbedringer og legge til rette for din totale helse og velvære.
 • Tips og råd i forhold til livsstil og trening

Få rask hjelp av en fysioterapeut

Våre fysioterapeuter er eksperter på å gi rask og effektiv hjelp til alle pasientene våre. De har en bred kunnskap om kroppens bevegelsessystem og hvordan man kan behandle ulike muskel- og skjelettplager. Når du kommer til oss, vil du bli møtt av vennlige fysioterapeuter som tar deg godt imot og lytter nøye til dine bekymringer.

De vil grundig undersøke deg for å identifisere eventuelle problemer eller skader, før de utformer en personlig behandlingsplan som passer akkurat for deg. Våre fysioterapeuter bruker moderne teknikker og metoder for å sikre at du får den beste omsorgen mulig. Du kan føle deg trygg på at vi alltid streber etter å gi deg den raskeste hjelpen slik at du kan komme tilbake til din normale aktivitet så fort som mulig!

Fysioterapeuter med lang erfaring

Vi er stolte av våre høyt kvalifiserte fysioterapeuter som har lang erfaring i å behandle muskel- og skjelettplager. Dette innebærer også å holde seg oppdatert på de nyeste behandlingsmetodene for å gi deg den beste omsorgen basert på vår ekspertise. Du kan stole på at du er i trygge hender når du kommer til oss for behandling.

Forskjellige typer av fysioterapi i Oslo

Det er fantastisk å vite at CKMS tilbyr fysioterapi i Oslo, og det beste av alt er at man ikke trenger noen henvisning for å få hjelp. Dette betyr at uansett om du har en akutt skade eller bare ønsker å forbedre din generelle helse og velvære, kan du enkelt komme innom uten noen ekstra formaliteter. Våre fysioterapitjenester i Oslo er virkelig et viktig sted hvor de dedikerte profesjonelle terapeutene vil ta imot deg med vennlighet og omsorg. Uansett hvilke utfordringer du måtte ha, vil de jobbe tett sammen med deg for å utvikle en skreddersydd behandlingsplan som passer dine behov best mulig. Så enten det dreier seg om rehabilitering etter en idrettsskade eller bare ønsket om å opprettholde god bevegelighet og smertefrihet, kan du være trygg på at hos CKMS i Oslo vil du bli ivaretatt på best mulig måte!

Sammen når vi dine mål

Hos oss er du ikke bare en pasient, men en unik person med dine egne helseutfordringer. Vi tar oss tid til å lytte til dine symptomer og gjennomføre grundige evalueringer for å utforme en skreddersydd behandlingsplan som passer dine spesifikke behov og målsetninger.

Vanlige spørsmål og svar om fysioterapi

Hva er fysioterapi?

 • Fysioterapi er en behandlingsform som fokuserer på å forbedre pasienters bevegelighet, funksjon og generelle velvære gjennom øvelser, manuell terapi, utdanning og rådgivning.

Hva er manuell terapi?

 • Manuell terapi er en spesialisert form for fysioterapi hvor terapeuten bruker henderne til å manipulere, mobilisere og massere kroppsdeler for å lindre smerte, forbedre funksjon og fremme helbredelse.

Hvilke tilstander kan fysioterapi behandle?

 • Fysioterapi kan behandle en rekke tilstander, inkludert rygg- og nakkesmerter, skader relatert til idrett, arbeid eller ulykker, artritt, slag, og kroniske smertetilstander.

Hvordan foregår en typisk fysioterapitime?

 • En typisk time starter med en vurdering av pasientens tilstand, etterfulgt av behandling som kan inkludere øvelser, og bruk av utstyr som trykkbølge. Pasienten kan også få hjemmeøvelser.

Trenger man henvisning for å gå til en fysioterapeut?

 • Henvisning er ikke nødvendig, men hvis behandlingen skal dekkes av helseforsikringen, må man først ta kontakt med forsikringsselskapet.

Er manuell terapi smertefull?

 • Manuell terapi kan noen ganger være ubehagelig, men den skal ikke forårsake smerte. Kommunikasjon med terapeuten er viktig for å sikre at behandlingen er effektiv og komfortabel.

Hvor lenge varer en fysioterapibehandling?

 • En vanlig førstegangstime varer vanligvis 45-60 minutter.
 • Oppfølgingstimer har en typisk varighet på 30 minutter.
 • Varigheten av behandlingsforløpet kan variere fra pasient til pasient, avhengig av individuelle behov og mål.

Hva kan man forvente etter en fysioterapibehandling?

 • Etter en behandling kan man oppleve økt bevegelighet, redusert smerte, og en forbedret evne til å utføre daglige aktiviteter. Noen kan også oppleve midlertidig ømhet etter behandlingen.
Velg sted for bestilling av time

For mer informasjon om de tilgjengelige behandlingene på hvert sted, vennligst les her.

CKMS MajorstuaAmbassaden

Behandlinger

Ofte stilte spørsmål

Hva er fysikalsk behandling?

Fysikalsk behandling er en form for terapi som fokuserer på å behandle muskel- og skjelettplager gjennom fysioterapi, kiropraktikk, massasje og lignende metoder.

Hva er formålet med fysikalsk behandling?

Formålet er å redusere smerte, forbedre funksjon og fremme helbredelse i muskler og skjelett.

Hvordan finner jeg ut om jeg trenger fysikalsk behandling?

Ved vedvarende smerter eller begrensninger i bevegelse, bør du konsultere en lege eller spesialist for vurdering og henvisning.

Hvordan velger jeg mellom fysioterapi, kiropraktikk og massasje?

Valget avhenger av dine spesifikke plager og preferanser. En helsepersonell kan hjelpe deg med å bestemme riktig tilnærming.

Hva kan jeg forvente under en fysikalsk behandling?

En grundig undersøkelse, tilpasset behandling, øvelser, massasje, og råd om smertelindring og forebygging.

Hvor lang tid tar det vanligvis før jeg føler bedring?

Bedringstiden varierer avhengig av tilstanden og individuelle faktorer. Noen opplever forbedring etter få behandlingssesjoner, mens andre kan trenge mer tid.

Krever fysikalsk behandling vanligvis flere besøk?

Ja, de fleste tilstander krever flere besøk for å oppnå ønsket resultat. Behandlingsplanen tilpasses individuelt.

Er fysikalsk behandling dekket av forsikring?

Dette kan variere avhengig av forsikringen din. Kontakt forsikringsselskapet ditt for detaljer om dekning for fysikalsk behandling.

Gikk vi glipp av spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss, så svarer vi innen 24 timer..